Ocieplenie poddasza
Spokojnie przy wyborze pianki PUR możesz liczyć na Cels. Firma się w takich izolacjach specjalizuje i faktycznie widać to duże doświadczenie po ich stronie. Oczywiście sprzedaż pianki w połączeniu z wykonaniem natrysku do czego oczywiście trzeba mieć właściwy sprzęt.
Z mojej perspektywy wydaje się, że pianka PUR się lepiej sprawdza niż styropian, który miałem wcześniej. Przy remoncie dachu to zostało zmienione i firma Termil wykonała u mnie natrysk pianki. Świetne podejście z ich strony i usługa zrobiona na wysokim poziomie. Pianka sprawnie przygotowana, całość zrobiona w jeden dzień, dosłownie w kilka godzin, ze styropianem byłoby dużo dłużej.
-
Jeżeli ocieplenie, to tylko naturalne. Naturalne izolatory na bazie ekologicznych materiałów budowlanych dają rewelacyjne efekty. Zresztą są też stosowane jako izolacja w domach pasywnych. Dzięki temu można zyskać niemal bezkosztowe ogrzewanie. Super sprawa!
-
Teraz to głównie pianka. Przy osiedlu, jakie robimy, każdy z sąsiadów ociepla w ten sposób. Do tego dodać sobie na ściany coś hydrofobowego (Sigma Coatings) i z głowy.