Kominki.
-
Ja mam większość kominka wykończone płytkami ręcznie formowanymi Vandersanden i też polecam takie rozwiązanie, bo jest trwałe i estetyczne
Bardzo ważne jest by przy budowie kominka odpowiednio dobrać wkład kominowy i by było n wysokiej jakości. Godne polecania produkty ma polska firma Cermas, która jest producentem wkładów kominowych nierdzewnych i ceramiczno- stalowych, pompowanych wkładów kominowe, mas uszczelniających. Wszystkie ich produkty są wykonane z wysokiej jakości surowców i mają odpowiednie certyfikaty. Zapewniają bezpieczeństwo na długie lata.
-
Zamiast kominka można też się pokusić o piec kaflowy, albo kominek kaflowy. Słyszałam, że wracają do mody - oprócz przytulnego klimatu, jaki daje ogień, mają niepowtarzalny charakter i osobiście przypominają mi czasy dzieciństwa i świąt spędzanych u mojej babci. Znalazłam firmę, która się w tym specjalizuje: zdunmar.
My mamy zakupiony wkład i czekamy na fachowców oraz montaż. Co do obudowy to zdecydowaliśmy się na wykonanie z płyty gipsowo-kartonowej. Cały salon będzie dosyć nowoczesny. Powinniśmy zwrócić na coś szczególnie uwagę jeśli o wykonawstwo chodzi?