Instalacja ogrzewania
Właśnie jestem po remoncie łazienki. Wszystko trzeba było pozmieniać, dodam że mieszkam w bloku, więc nie było łatwo. Ogrzewanie mam centralne z sieci miejskiej. Miałam duży problem z doborem grzejnika, bo się kompletnie na tym nie znam. Trochę poszukałam w internecie, poczytałam. Jakby ktoś miał problem, nie wiedział co i jak to polecam stronkę firmy Instal Projekt
-
U mnie w domu dobrze się sprawdza ogrzewanie olejowe. Dom jest pod miastem, a miasto jakoś nie garnie się do tematu gazyfikacji, więc ludzie inwestują w inne rozwiązania. Dla mnie osobiście właśnie olejowe jest najlepsze.
-
Super wskazówki na dobrej jakości instalacje ogrzewania, naprawdę niezła opcja 

Diś tylko ekologiczne instalacje grzewcze opłaca się montować. Sa one nie tylko najlepsze i najkorzystniejsze dla naszego portfela, ale także przyjazne dla środowiska - a to dzisiaj bardzo, bardzo ważna sprawa. Pompy ciepła u nas się najlepiej sprawdzają i jest już naprawdę sporo sprawdzonych firm, które oferuje sprzedaż i montaż. My mamy pompę firmy Dimplex - jednego z bardziej znanych i cenionych producentów pomp. Mają oni różne typy pomp - gruntowe, wodne, powietrzne. Bo zależnie od uwarunkowań różne typy się sprawdzają.
Słyszałem, że połączenie pompy ciepła z instalacją fotowoltaiczną jest świetnym rozwiązaniem. Ja na ten moment posiadam jedynie instalacje fotowoltaiczną i widzę, że to duża korzyść, ale wszystko zależy od firmy - my zaufaliśmy PV Projekt i słusznie! Teraz myślę powoli o pompie ciepła...
Jeśli szukacie dobrych jakościowo wkładów kominowych, a na pewno tak, bo przecież to kwestia bezpieczeństwa domu oraz całej rodziny, to zajrzycie na stronę firmy Cermas. To polska firma, które oferuje wysokiej jakości produkty, z wszelkimi wymaganymi certyfikatami. Na stronie znajdziecie artykuł jak wybrać najlepszy dla siebie system kominowy, a dodatkowo pracownicy chętnie wam pomogą i doradzą. W swojej ofercie mają wkłady kominowe nierdzewne, systemy kominowe izolowane, masy do uszczelniania kominów, pompowane wkłady kominowe, systemy kominowe ceramiczno-stalowe.
My mamy piec elektrodowy, który jest zasilany panelami fotowoltaicznymi. Jest to super opcja, wychodzi ekonomicznie, no i jest ekologicznie
. Instalację fotowoltaiczną mamy od firmy FREE ENERGY TECHNOLOGY w Bielsku Białej. Ich oferta jest kompleksowa, idealnie dopasowali fotowoltaikę do naszych potrzeb, pracowali terminowo, całość wyszła w korzystnej cenie. Wszystko działa bez najmniejszego problemu, polecam serdecznie.