Domy szkieletowe
- bebniarzjac
Ja się niebardzo na tym znam. W związku z tym raczej nie będę w stanie pomóc.
Czasem powodzenie w życiu zależy od drobnostki.
Od jednego spotkania.
Właściwej decyzji, łutu szczęścia.
Od jednego spotkania.
Właściwej decyzji, łutu szczęścia.
-
No, to ja się rozglądałam za takim rozwiązaniem. Okazało się, że jedyną wadą jest trwałość na jakieś 30-40 lat. Wada dla Polaka bo cały świat poczytuje to sobie za zaletę. Buduj się dom dla siebie, a jak ktoś przyjdzie po nas, to zbuduje sobie po swojemu dla siebie. Niestety mąż ma zdanie jak większość Polaków i dom murowaliśmy.
-
Domy szkieletowe, ekologiczne, energooszczędne - to wizja przyszłości i światowy kierunek do życia w zgodzie z naturą oraz polski, rządowy kierunek w budownictwie. Domki mobilne na własnych podwoziach - TINY HOUSE, bardzo popularne na zachodzie, których podstawowa funkcjonalność to mobilność, jako alternatywa popularnych kamperów, to wizja podróżowania w warunkach domowych.
Siora stawiała taki domek u siebie na działce jakis czas temu. Szybka robota, bo ekipa przyjechala postawila i jest. A oni teraz tylko odmalowuja impregnatem do ochrony drewna luxdecor zeby odpowiednio zadbac o estetyke drewna i po prostu o jego "zdrowy" wyglad
-
To chyba całkiem fajne, niedrogie rozwiązanie. Z drugiej strony takie domy kojarzą się z amerykańskimi "jednorazówkami", którym urywa dachy przy większym wietrze...
Bardzo często takie rozwiązania wykorzystują amerykanie, ale oni robią to też ze względu na liczne trzęsienia, które mają miejsce na ich kontynencie. U nas niekoniecznie się sprawdzi, chociaż słyszałem, że niektórzy się do tego przekonują.