Znaleziono 8 wyników
- 23 lis 2020, 15:51
- Forum: Drzwi, okna, bramy garażowe
- Temat: Drzwi o nietypowym wymiarze
- Odpowiedzi: 25
- Odsłony: 21332
Re: Drzwi o nietypowym wymiarze
Okna o nietypowym wymiarze z pewnością wykonacie na profilach aluminiowych. Są bardzo stabilne, dlatego pozwalają na produkcję bardzo dużych okien na wysokość całej kondygnacji. Podobnie jest w przypadku drzwi wejściowych, np. te produkowane w systemach Schuco mogą mieć nawet 3 m wysokości. Jeśli po...
- 15 paź 2020, 11:48
- Temat: Jakie okna?
- Odpowiedzi: 51
- Odsłony: 10847
Re: Jakie okna?
Też jestem zwolennikiem okien z PVC. A jak ktoś lubi wygląd naturalnego drewna, to najlepszym rozwiązaniem będą powierzchnie w odcieniach różnych gatunków drewna. Np. w ofercie okien firmy Kapica na systemach Schuco Living do wyboru są powierzchnie imitujące drewno egzotyczne, dlatego swobodnie możn...
- 16 wrz 2020, 11:38
- Forum: Tarasy i balkony
- Temat: Taras idealny
- Odpowiedzi: 88
- Odsłony: 28840
Re: Taras idealny
Jak dla mnie taras idealny to taki, który wygląda nowocześnie i dobrze komponuje się z bryłą budynku i ogrodem. Z salonu na taras powinny prowadzić duże przesuwne drzwi tarasowe, najlepiej z progiem zagłębionym w posadzce. Przymierzając się do wyboru takiego rozwiązania, warto odwiedzić firmę Empol ...
- 14 paź 2019, 11:19
- Temat: Okna plastikowe czy drewniane?
- Odpowiedzi: 56
- Odsłony: 12040
Re: Okna plastikowe czy drewniane?
Ja też bym polecał okna PCV , szczególnie że są trwałe i nie wymagają konserwacji, a dzięki okleinom drewnopodobnym można osiągnąć wizualny efekt okna drewnianego. Szczególnie przypadła mi do gustu oferta Awiluxu – produkują solidne okna w systemach Schuco, które mogą uzyskać dowolny kolor, także dr...
- 29 lis 2018, 14:30
- Forum: Ściany
- Temat: Fototapety i inne.
- Odpowiedzi: 32
- Odsłony: 6876
Re: Fototapety i inne.
Mnie bardzo podobają się okładziny ścienne z konglomeratu kwarcytowego, a najbardziej z materiału Crystal Calacatta Amnis i Crystal Calacatta Silva od Technistone Biała powierzchnia materiałów pokryta jest wyraźnymi użyleniami. Idealne odwzorowanie marmuru Calacatta. 

- 29 lis 2018, 14:07
- Forum: Fundamenty i podłogi
- Temat: Materiały na podłogę
- Odpowiedzi: 32
- Odsłony: 10678
Re: Materiały na podłogę
Jestem za drewnem. Zwłaszcza w salonach i sypialniach, w których zależy nam na elegancji i przyjemnym cieple. Najbardziej podobają mi się dębowe deski lite w wykończeniu olejem. Wyglądają tak szlachetnie! 

- 21 wrz 2018, 17:00
To prawda, że zdecydowana większość ludzi inwestuje w okna z PCV, ale moim zdaniem nadal często brakuje świadomości, że najtańsze nie znaczy najlepsze. Sądzę, że z lepszych jakościowo systemów warto wymienić Schuco, to zdecydowanie najpopularniejsza marka okien w Niemczech, a w ostatnich latach stał...
- 07 sie 2018, 10:23
Zdecydowana większość kupuje okna PCV, bo są praktyczne, trwałe i nie wymagają konserwacji. Okna drewniane raczej kupuje się do domów drewnianych czy zabytkowych domów, gdzie ze względów konserwatorskich jest to konieczne. Wybierając okna PCV nie warto tylko wybierać tych najtańszych, bo mogą szybko...