Znaleziono 27 wyników
- 28 sie 2020, 12:11
- Forum: Adaptacja
- Temat: Jak zaplanować rozbudowę domu?
- Odpowiedzi: 33
- Odsłony: 11596
Re: Jak zaplanować rozbudowę domu?
Myślę, że przy planowaniu i nie tylko będzie można spokojnie wykorzystać np. informacje zawarte na tej stronie https:/domzcegly.pl/
- 27 sie 2020, 15:59
- Forum: Kupiłeś projekt i co dalej?
- Temat: Łazienki
- Odpowiedzi: 102
- Odsłony: 31398
Re: Łazienki
Moim zdaniem dobre płytki nie są w marketach, a w dobrych salonach z płytkami. Tu mogę osobiście polecić miejsce, gdzie kupowałem płytki salon Cristopol w Ożarowie Mazowieckim pod Warszawą. Bezproblemowe zakupy i do tego szybka dostawa. Płytki bardzo równe, więc dobre do układania
- 29 mar 2020, 15:29
- Forum: Porady budowlane
- Temat: Jak oszczędzić na materiałach
- Odpowiedzi: 45
- Odsłony: 9770
Re: Jak oszczędzić na materiałach
Generalnie w przypadku elewacji to kiepsko to wychodzi, bez dwóch zdań. Zdecydowanie lepiej jest oszczędzanie np. poprzez zakup jednego gotowego systemy ocieplenia. Tu polecam z Foveo-Tech, bo mają systemy bardzo do siebie dopasowane, bezproblemowe w aplikacji, dające fajny efekt
- 30 lis 2018, 12:07
- Forum: Drzwi, okna, bramy garażowe
- Temat: Żaluzje czy rolety?
- Odpowiedzi: 103
- Odsłony: 26811
Re: Żaluzje czy rolety?
Też na okna warto zamówić specjalne ramki filtrujące. Ich zadaniem jest zapewnienie dobrej możliwości wietrzenia pomieszczeń pomimo tego, że na dworze jest duży smog. Polecam tu ramki Fakro
- 30 lis 2018, 11:51
- Forum: Działka - teren wokół domu
- Temat: Nowoczesna brama przesuwna? Który producent? Jaka automatyka
- Odpowiedzi: 20
- Odsłony: 5674
Re: Nowoczesna brama przesuwna? Który producent? Jaka automa
Z automatyki polecam BFT. Dobra jakość, dobre wykonanie, łatwe otwieranie i zamykanie bramy. Siłownik dobrze znosi pracę w zmiennych warunkach atmosferycznych, a to ważne przy naszym klimacie
- 02 paź 2018, 14:05
- Forum: Drzwi, okna, bramy garażowe
- Temat: Okna plastikowe czy drewniane?
- Odpowiedzi: 56
- Odsłony: 12040
Re: Okna plastikowe czy drewniane?
Ja mam okna PCV Prestige z Izoplast. Chwalę sobie. Okna mam 1,5 roku, dom jednorodzinny z poddaszem użytkowym. Wybór doradził mi sąsiad, który też ma te okna właśnie. Fajnie, że na montaż przyjechały osoby, które po prostu znają się na swojej pracy, bardzo szybko zrobili montaż, wyregulowali okna, p...
- 23 wrz 2018, 15:01
- Forum: Ściany
- Temat: Elewacja - czyszczenie i zabezpieczanie
- Odpowiedzi: 20
- Odsłony: 5974
Re: Elewacja - czyszczenie i zabezpieczanie
Fasada wykonana przez fachowca z wykorzystaniem dobrego tynku tak naprawdę nie wymaga czyszczenia myjką bo dobry tynk ma właściwości samoczyszczące
Re: Dachy
Bez problemowo sie sprawdza dachówka ceramiczna Roben. Doskonała jakość według mnie. Wiem, że pewnie znajdą sie tańsze jakieś marketowe dachówki, ale tu mamy gwarancje, że przez wiele lat nic się nie będzie działo. Na stronie Klinkier Bud można poczytać. Mają też dachówki innych producentów
- 07 sie 2018, 22:28
- Forum: Off-topic
- Temat: Montowanie windy dla niepełnosprawnych
- Odpowiedzi: 6
- Odsłony: 2034
Re: Montowanie windy dla niepełnosprawnych
U mnie montowała taką windę firma Windpoldźwig. Namiar od nich wziąłem podczas serwisu windy w biurowcu, w którym pracuje. Przyjechali na pomiar, dopasowaliśmy urządzenie, potem montaż. Używam takiej windy bo mam niepełnosprawnego ojca i matkę, która ma już 80 lat i też niedomaga i nie radzi sobie z...
- 03 sie 2018, 14:51
- Forum: Porady budowlane
- Temat: Instalacja ogrzewania
- Odpowiedzi: 49
- Odsłony: 13954
Re: Instalacja ogrzewania
U mnie w domu dobrze się sprawdza ogrzewanie olejowe. Dom jest pod miastem, a miasto jakoś nie garnie się do tematu gazyfikacji, więc ludzie inwestują w inne rozwiązania. Dla mnie osobiście właśnie olejowe jest najlepsze.