Znaleziono 34 wyniki
Re: dachówka
Rozumiem że cegły też cementowe się po paru latach rozlatują? Tynki tez spływają ze ścian? No nie opowiadajmy bajek, że jak jest dachówka cementowa to sama pęka od ekspozycji na słońce. Taki materiał ma wiele lat gwarancji (Creaton daje np. 30) więc bez przesady.
- 19 paź 2019, 17:37
- Forum: Dachy
- Temat: Klasyczna dachówka
- Odpowiedzi: 12
- Odsłony: 1874
Re: Klasyczna dachówka
Fajny ten konkurs i faktycznie tyle prac, że można się inspirować. I jest czym.
- 09 paź 2019, 21:32
- Temat: Pokrycia dachowe
- Odpowiedzi: 16
- Odsłony: 4420
Re: Pokrycia dachowe
Wszystko zależy jaką masz wizualizację dachu w projekcie lub jaki kształt dachówki najbardziej ci odpowiada. Zobacz sobie ofertę Creatona. Jak dom w formie nowoczesny to Simpla wydaje się idealnym rozwiązaniem.
- 09 paź 2019, 20:11
- Forum: Off-topic
- Temat: Domy z drewna
- Odpowiedzi: 32
- Odsłony: 6879
Re: Domy z drewna
Domy z drewna są piękne klimatyczne, a do tego wytrzymałe. Powstają w krótkim czasie jak mój dom z bala, którego budowa z Natur Eko Dom trwała niespełna trzy miesiące. Cieszę się, ze mogę mieszkać w ekologicznym i energooszczędnym domu.
- 22 wrz 2019, 19:30
Re: Klasyczna dachówka
Powiadasz Titania z Creatona? Na stronie producenta wygląda całkiem fajnie, a te inspiracje to pewnie był jakiś konkurs na FB, jak teraz moda?
- 20 wrz 2019, 15:45
Klasyczna dachówka
Teraz popularne są dachy płaskie lub z dachówki płaskiej, czarne. Mi osobiście to tak sobie ta nowomoda się podoba. Bardziej w oko mi wpada ta tradycyjna forma dachówki i w kolorze bliższym czerwieniom. Co myślicie?
- 10 wrz 2019, 21:29
- Forum: Domy drewniane
- Temat: Szkieletowy czy z bali
- Odpowiedzi: 46
- Odsłony: 14717
Re: Szkieletowy czy z bali
Powinniśmy zacząć myśleć o świecie jaki zostawimy swym następcom dlatego też dom drewniany to znakomite rozwiązanie. On jest w pełni ekologiczny i energooszczędny. Piękne realizacje takich domów podziwiałam na Mazurach, gdzie budowała je rodzima firma Natur Eko Dom. Domy e budowany są z bala sosny m...
- 17 paź 2017, 20:00
- Forum: Drzwi, okna, bramy garażowe
- Temat: Drzwi zewnętrzne
- Odpowiedzi: 25
- Odsłony: 8144
Re: Drzwi zewnętrzne
Wybierając drzwi zewnętrzne miałam dużo dylematów odnośnie z jakiego materiału drzwi wybrać. Jakie zabezpieczenia powinny posiadać oraz na jaki design postawić. Moim zdaniem z tymi dylematami boryka się każdy kupujący. Udało mi się z imi zmierzyć dzięki dobrej obsłudze Sampre Bydgoszcz http://sampre...
- 09 paź 2017, 19:30
- Temat: Z bloku do mieszkania....
- Odpowiedzi: 53
- Odsłony: 17006
Re: Z bloku do mieszkania....
Moim zdaniem przeprowadzka z bloku do mieszkania to dobra decyzja. W domu jesteś bardziej niezależny i masz ciszę i spokój bo sąsiad w większym oddaleniu, a nie za ścianą. Wyprowadzka na obrzeża miasta lub wieś niesie też pozytywne plusy, wyciszenia i większego kontaktu z przyrodą. Sama marzę o taki...
- 07 paź 2017, 21:08
- Temat: Domy z drewna
- Odpowiedzi: 32
- Odsłony: 6879
Re: Domy z drewna
Według mnie takie domy z drewna to rewelacyjna opcja. Tylko słyszałem że takie drewno ładnych parę lat musi leżeć żeby z niego dom budować ! Jak już wcześniej wspomniałam też o takim domu drewnianym z bala marzę. Materiał na jego budowę musi być odpowiednio przygotowany. Natur Eko Dom, ekipa, które...